Om Månebakken borettslag

Borettslaget ligger i Ila i Trondheim og har 47 andelseiere. Vi har 3 store felles takterrasser hvor late sommerkvelder blir brukt til både nyting av soltimer så vel som matinntak i det fri. I tillegg har vi 42 parkeringsplasser som leies ut til beboere og næringsdrivende i samme blokk.

Beliggenheten er nærmest perfekt. Vi har umiddelbar nærhet til 3 flotte parker og kort vei til sentrum, bymarka og Ilsvika. Miljøet i Ila er kjent for å være sosialt med flere kaféer, butikker, gallerier og mye annet. Når svingbrua på Skansen åpner neste år vil vi også få lang strandpromenade og badestrand like i nærheten.

På generalforsamlingen i 2013 ble det valgt et nytt styre og en helt ny sosial- og miljøkomité. Det betyr at vi har mange engasjerte mennesker som jobber for at Månebakken borettslag skal bli enda mer sosialt, og at vi skal bo i en finere og bedre bygningsmasse. En beboerrunde i desember 2013 avslørte at det er stor enighet om å gjøre forbedringer og mange planer er allerede tenkt ut. Månebakken borettslag går dermed inn i en veldig spennende tid hvor alle beboere kan være med på å forme fremtiden.

Om Sameiet

Bygningsmassen driftes av et sameie bestående av Månebakken borettslag, Sorgente AS og Ila Bokholderi, som eier henholdsvis 86%, 13% og 1%. Sorgente AS driver utleie av næringseiendom og leier i 2014 ut til Blink Print som holder til i første etasje i gulbygget. Sameiet deler på utgiftene som går på drift, vedlikehold og oppgradering i henhold til eierandelen. Ved inngangen av 2014 jobbes det med å registrere sameiet i Brønnøysundregisteret og opprette en egen bankkonto med tilhørende regnskap. Dette gjøres for at alle i sameiet enklere skal kunne få oversikt over alt som blir gjort i blokka. I sameiet og bedriftene som leier av Sorgente finnes mye kunnskap og engasjement som er positiv for å gjøre omgivelsene våre enda triveligere, og det er derfor en stor fordel at vi er med i et slikt sameie. For å drifte bygningsmassen har det blitt opprettet et styre i sameiet bestående av representanter for alle tre medeierne. For Månebakken sin del er det naturlig at disse representantene er styremedlemmer.

Historien om borettslaget

Månebakken borettslag har en historie som strekker seg tilbake helt tilbake til 1998. På den tiden var borettslaget bestående av leiligheter i 4. etg. i gul bygget og hele rødbygget. Navnet på borettslaget var på den tiden Mellomila 24 borettslag. I 2002 ble ytterligere 2 og 3 etg i gulbygget gjort om fra lager tilhørende Nielsen & Johnsen til leiligheter. Disse etagene ble kort tid etter tatt inn i borettslaget.

Det ble etter kort tid naturlig å endre navn på borettslaget da Mellomila 24 borettslag var ofte misvisende. Navnet endte opp med Månebakken Borettslag.

Litt om historikken til rødbygget (Mellomila 22)

Erbe & Sønn AS. Dette var et firma som ble grunnlagt i 1877 av Lorentz Berthram Erbe. Det drev opprinnelig agentur for drops og kjeks, men startet i 1899 to produksjonsbedrifter, A/S Trondhjems Dropsfabrikk og A/S Trondhjems Kjeks- og Knækkebrødfabrikk. Bedriften ble samlet i et firma i 1915. Fabrikken produserte drops, kjeks og karameller, samt pudding- og gelepulver som ble markedsført under navnet Rødhette. Firmaet fusjonerte med Nidar AS i 1970.